خانه / علمی / رژیم غذایی / اشتباهات غذایی متداول در سفره ی ما ایرانیان

اشتباهات غذایی متداول در سفره ی ما ایرانیان

 

%d9%85%d8%a7%d9%87%db%8c

 

ایرانیان عادات غذایی بسیار خوبی داشتن که با گذشت زمان و ترکیب شدن با زندگی مدرن تبدیل به عادت های غذایی مضر و آسیب رسان شده است .حتما”شنیده اید تعدادی از باید ها و نباید های مادر بزرگ هایتان را که از روی گفته های قدیمی تر ها و تجربه بیان می کنند ،مثلا” ماهی پلو را با ماست نخورید شاید آن ها از مضرات پزشکی آن آگاه نباشند اما می دانند که خوردن ماهی پلو با ماست به بدن آسیب می رساند.در زیر با نمونه ای از این مطالب آشنا شوید.
 

 

زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی

 هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می‌کنند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زا هستند. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویه‌ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.

 

خوردن ماست و دوغ با غذاهای گوشتی

 مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعات طب سنتی به حساب می‌آید.مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم می‌کند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس می‌شود.

 

سبزی یا سالاد کدام یکی

طبع اغلب سبزی‌ها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک می‌کنند. سبزی‌ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند، همچنین به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست می‌شود، اما سالاد بر خلاف سبزی، طبع سردی دارد و هضم غذا را  مختل می‌کند.

 

خوردن زیاد عدس

عدس غذایی سودا‌زاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون می‌شود، امروزه شاهد آن هستیم که به علت تبلیغات زیاد در رابطه با خون‌ساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته و عدس را بیش از سایر حبوبات مصرف می‌کنند.

 

مصرف پنیر در صبحانه

مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر بوده و بلغم ‌زاست. خوردن پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی‌حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می‌کند.
 غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می‌شناسد، بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می‌کنیم، باید همراه آن نیز فسفر مصرف کنیم، در غیر این‌صورت، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی‌دارد که موجب کند ذهنی می‌شود.  بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه گردو، زیره، سیاه‌دانه و آویشن بوده، زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می‌گیرد.

 

حذف سرکه از غذا

حذف سرکه یکی از ظلم‌هایی است که توسط گروهی از پزشکان دامن‌زده شده است. سرکه در طب سنتی به عنوان یک حمل‌کننده محسوب می‌شود. حمل کننده ماده‌ای است که داروها را جهت مصرف به اعضای مورد نیاز می‌رساند.

 

چند نوع غذا در یک وعده غذایی

 چنین شیوه غذا خوردن، موجب به هم خوردن تنظیم گوارش شده و بسیار مضر است. زمانی که چند ماده غذایی متنوع را در یک وعده میل می‌کنید، آنزیم‌های هاضمه دچار سردرگمی و اختلال شده و هضم غذا ناقص خواهد شد، زیرا مواد غذایی متفاوت، زمان هضم متفاوتی با یکدیگر دارند. در نتیجه از ترکیب این مواد، اخلاط فاسد در بدن تولید می‌شود.

 

وعده غذایی ظهر

  وعده غذایی ظهر، مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد می‌کند و سبب غلظت خون می‌شود.  ترک وعده نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماری‌ها می‌شود. گرم‌ترین زمان در طول روز، ظهر است که بهترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است، نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده که انرژی بدن در زمان ظهر از خواب قیلوله تامین شود.

 

 مصرف صحیح آجیل

آجیل برای کاهش چربی، غلظت خون، سلامت قلب، سلامت کبد و افزایش کارکرد مغز بی‌نهایت مفید و لازم است. طبق تحقیقات مصرف روزانه یک مشت آجیل، بین ۵ تا ۱۵ سال به طول عمر انسان می‌افزاید.
مصرف حداقل ۷ عدد بادام در روز‌در جهت پاکسازی کبد و تقویت استخوان‌ها، رشد قدی اطفال و افزایش ضریب هوشی و حافظه توصیه شده است.
بهترین نوع آجیل، ۴ مغز گردو، بادام، فندق و پسته است که ۴ برابر گوشت انرژی دارد و تمام ۲۰ نوع پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. ۴ مغز را هفته‌ای یک بار درست کرده، به صورت پودر در آورده و در یک ظرف در بسته نگهداری نمایید. ۴ مغز به عنوان یک غذای بسیار عالی برای کودکان در حال رشد است.

 

 مصرف صحیح ادویه‌جات

باور غلط دیگرما ایرانیان مضر بودن ادویه‌جات برای کبد است،  تنها مورد احتیاط ادویه، افراد صفراوی است. مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد شد.  مصرف مداوم و بلند مدت ادویه، بلغم و سودا نا بجای بدن را کاهش داده و در تخفیف و درمان بیماری‌های ناشی از بلغم و سودا بسیار موثر است، بیماری‌هایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت‌های زنانه، افسردگی و …

درباره ی mahsa

همچنین ببینید

غذاهای مفید برای بی خوابی

بی خوابی  بیداری های مکرر در طول شب،بی قراری ،اشکال در به خواب رفتن،بیدار شدن …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *